Privacy Policy
Privacy Policy
Introduction
Amano Malaysia Sdn Bhd (Company No. 200501005241(682288-V), a private limited company incorporated in Malaysia ("Amano") operates and provides website known as https://www.amano.com.my (the “Site”)

Amano's Privacy Policy

The purpose of this Privacy Policy is to inform you of Amano's policies regarding the collection, use and disclosure of personal information Amano receives from users of the Site. Please read this privacy statement carefully.

By visiting the Site and providing information to Amano, you acknowledge that you have been informed and you consent to the Privacy Policy and Amano's use and disclosure of personal information which may be collected when you contact Amano.

Amano strives to protect your personal information and use it in the manner consistent with Malaysia laws. Part of these laws is that you have a right to privacy information in a way that is easy to access, read and understand.

If you do not wish your personal information to be used by Amano, please do not provide us your personal information.

Information Collection And Use

In order to receive information about Amano's products and services, to contact Amano for any questions or comments, Amano may request you to provide Amano with certain personally identifiable information that can be used to contact or identify you by using Amano's form or otherwise. Personally identifiable information may include, but is not limited to the identity of your organization, your name, department, job title, address, telephone number, email and product interest etc ("Personal Information").

Amano will ensure that Personal Information collected from you is strictly necessary for the purposes described below and that you agree Amano can collect.

Purposes of Data Processing

Amano will only use your personal data where permitted to do so by Malaysia law. Under Data Processing Protection Act 2010, the processing is lawful only and to the extent that you have given consent to Amano's use of information. You may withdraw your consent through unsubscribe link or inform Amano in writing.

Amano uses your information to respond to your requests for information products and or services by sending you Amano's brochures, newsletter, to receive order from you for Amano products and or services, to let you know how to use the products, to offer you Amano terms and conditions in relation to its services. You have the right to withdraw your consent anytime.

Relying on Amano legitimate interest, Amano use your information to

  • to keep in touch with you about Amano products and or services -
  • Amano can send newsletter, news alert, email or other communication relating to Amano products and services that may be of interest.
  • to maintain contact with you about your purchased products and ordered services
  • to process your response, questions and enquiries, for evaluation and development of Amano's activities purposes.
  • to facilitate use of the Site or platforms

If Amano has contacted you by email, you can use the unsubscribed function in that email to notify Amano that you do not want to receive further information in that way.

Data Retention

Amano will retain your personal data only for as long as it is necessary to complete the operation for which data had been collected or until you request to no longer receive communications from us in accordance with applicable laws and regulations.

When you submit an enquiry to Amano via our contact us form, an email is sent through Amano's secured email server. The details of your enquiry may be stored by Amano in our email archives.

Security

Protecting your privacy and your Personal Information is of utmost important to Amano. Amano has taken steps to implement industry security systems and procedures to protect your Personal Information from unauthorized disclosure, misuse, loss, alteration or destruction. However, please be aware that no method of data transmission over the internet, or method of electronic storage technology to be 100% secure. Amano can only take measures to reduce the risk of unauthorised access to information/data.

Your rights.

Rights to request access, amend, erase, object to the Amano using your information.

  • Access your information
    You have the right to request a copy of the Personal Information that we hold about you. If you would like a copy of particular personal information Amano holds about you, then please let Amano know the details of your request.
  • Amend your information
    You have the right to request that Amano amends or completes inaccurate or incomplete information that Amano hold about you.
  • Erase your information
    You have the right to request the erasure of your Personal Information in certain circumstances. If Amano process your information on the basis of its legal obligation, this right will not be available.
  • Object to Amano using your information
    You have an absolute right to stop your information being used for direct marketing. You may also be able to object when Amano's use based on Amano legitimate interests in certain circumstances.

If you wish to exercise the above right, obtain all relevant information please contact us in writing.

Update/changes to this Privacy Policy

This Privacy Policy will remain in effect except with respect to any changes in its provisions in the future.

Amano reserves the right to revise, update or change its Privacy Policy at any time. Your continued use of the Site after Amano post any modifications to the Privacy Policy on this page will constitute your acknowledgment of the modifications and your consent to abide and be bound by the modified or updated Privacy Policy.

If Amano makes material revisions to the way Amano collect or use your Personal Information such that Amano is using it for purposes that your have not consented to, Amano will notify you of the changes and, as the case may be, ask for your explicit consent.

Contact Amano

If you have any questions, concerns, complaints relating to Amano's privacy and security policy on the treatment of Personal Information, can be addressed in writing to Amano at No. 12, Jalan Pengacara, U1/48, Temasya Industrial Park, 40150 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.



Dasar Privasi
Pengenalan

Amano Malaysia Sdn Bhd (No. Syarikat: 200501005241/682288-V), sebuah syarikat sendirian berhad yang ditubuhkan di Malaysia (“Amano") beroperasi dan menyediakan laman web dikenali sebagai https://www.amano.com.my (“Laman Web”).

Dasar Privasi Amano

Pengumpulan Dan Penggunaan Data

Tujuan Dasar Privasi ini adalah untuk memaklumkan anda dasar-dasar Amano mengenai pengumpulan, penggunaan dan pendedahan maklumat peribadi Amano menerima daripada pengguna-pengguna Laman Web ini. Sila baca pernyataan privasi ini dengan teliti.

Dengan melawat Laman Web ini dan memberikan maklumat kepada Amano, anda mengakui bahawa anda telah dimaklumkan dan anda bersetuju dengan Dasar Privasi Amano dalam penggunaan dan pendedahan maklumat peribadi yang mungkin dikumpulkan apabila anda menghubungi Amano.

Amano berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda dan menggu nakannya mengikut peruntukkan-peruntukkan undang-undang Malaysia. Sebahagian dari undang-undang ini adalah anda berhak mendapatkan maklumat peribadi dengan cara yang mudah diakses, dibaca dan difahami.

Sekiranya anda tidak mahu maklumat peribadi anda digunakan oleh Amano, jangan berikan maklumat peribadi anda kepada Amano

Pengumpulan Dan Penggunaan Data
  • Untuk menerima maklumat mengenai produk dan perkhidmatan Amano, untuk menghubungi Amano untuk sebarang pertanyaan atau komen
  • Amano mungkin meminta anda untuk memberikan Amano maklumat peribadi tertentu yang dapat digunakan untuk menghubungi atau mengenali anda dengan menggunakan borang Amano atau sebaliknya. Maklumat yang boleh dikenal pasti secara peribadi termasuk, tetapi tidak terhad kepada identiti organisasi anda, nama, jabatan, tajuk pekerjaan, alamat, nombor telefon, e-mel dan minat produk dan lain-lain ("Maklumat Peribadi").

Amano akan memastikan bahawa Maklumat Peribadi yang dikumpulkan dari anda diperlukan untuk tujuan yang dijelaskan di bawah dan bahawa anda bersetuju bahawa Amano dapat mengumpulkannya.

Tujuan Pemprosesan Data

Amano hanya akan menggunakan data peribadi anda menurut undangundang Malaysia. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (Akta 709), pemprosesan data hanya sah dan setakat yang anda telah memberikan persetujuan kepada Amano untuk penggunaan maklumat anda. Anda boleh menarik balik persetujuan anda melalui “unsubscribed link” atau memberitahu Amano secara bertulis.

  • Amano menggunakan maklumat anda untuk menjawab permintaan anda untuk produk dan perkhidmatan Amano dengan menghantar brosur, buletin Amano
  • untuk menerima pesanan dari anda bagi produk dan atau perkhidmatan Amano
  • untuk memberitahu anda cara menggunakan produk Amano,
  • untuk menawar kepada anda syarat-syarat dan terma-terma Amano berkaitan dengan produk atau perkhidmatannya

Anda berhak menarik balik persetujuan anda pada bila-bila masa. Berdasarkan pada kepentingan sah Amano, Amano menggunakan maklumat anda

  • untuk berhubung dengan anda tentang produk dan atau perkhidmatan Amano, Amano boleh menghantar surat berita, berita alert, emel atau melalui komunikasi lain berkaitan dengan produk dan perkhidmatan Amano yang mungkin anda berminat
  • untuk terus menghubungi anda mengenai produk yang anda beli dan perkhidmatan yang dipesan
  • untuk memproses jawapan, soalan-soalan dan pertanyaan anda, untuk tujuan penilaian dan pengembangan aktiviti Amano.
  • untuk memudahkan penggunaan Laman atau platform

Jika Amano telah menghubungi anda melalui e-mel, anda boleh menggunakan fungsi “unsubscribed” dalam e-mel untuk memberitahu Amano yang anda tidak mahu menerima maklumat lanjut dengan cara itu.

Penyimpanan Data

Amano akan menyimpan data peribadi anda hanya selama diperlukan untuk menyelesaikan operasi yang mana data telah dikumpulkan atau sampai anda meminta untuk tidak lagi menerima komunikasi dari Amano

Apabila anda menghantar pertanyaan kepada Amano melalui borang hubungi kami, e-mel akan dihantar melalui pelayan e-mel Amano. Maklumat terperinci mengenai pertanyaan anda mungkin disimpan oleh Amano dalam arkib e-mel Amano.

Keselamatan

Melindungi privasi dan Maklumat Peribadi anda sangat penting bagi Amano. Amano telah mengambil langkah-langkah untuk melaksanakan sistem dan prosedur keselamatan industri untuk melindungi Maklumat Peribadi anda dari pendedahan, penyalahgunaan, kehilangan, perubahan atau pemusnahan yang tidak dibenarkan. Walau bagaimanapun, anda perlu sedar bahawa tiada kaedah data penghantaran internet, atau kaedah storan elektronik teknologi menjadi 100% selamat. Amano hanya dapat mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan risiko akses ke maklumat /data tanpa izin.

Hak-hak Anda.

Hak-hak untuk meminta akses, mengubah, menghapus, membantah Amano mengguna maklumat anda.

  • Akses maklumat anda
    Anda berhak meminta salinan Maklumat Peribadi yang Amano ada mengenai anda. Sekiranya anda mahukan salinan tertentu maklumat peribadi yang dimiliki oleh Amano mengenai anda, sila beri Amano tahu perincian permintaan anda.
  • Pinda maklumat anda
    Anda berhak meminta agar Amano mengubah atau melengkapkan maklumat yang tidak tepat atau tidak lengkap yang dimiliki oleh Amano mengenai anda.
  • Padamkan maklumat anda
    Anda berhak untuk meminta penghapusan Maklumat Peribadi anda dalam keadaan tertentu. Sekiranya Amano memproses maklumat anda berdasarkan kewajiban undang-undang, hak ini tidak boleh dipakai.
  • Membantah Amano menggunakan maklumat anda
    Anda mempunyai hak mutlak untuk menghentikan maklumat anda digunakan untuk pemasaran langsung. Anda juga boleh membantah walaupun penggunaan berdasarkan kepentingan sah dalam keadaan tertentu.

Jika anda ingin melaksanakan hak-hak tersebut atau mendapatkan semua maklumat yang berkaitan sila hubungi kami secara bertulis.

Kemas kini / perubahan pada Dasar Privasi ini

Dasar Privasi ini tetap berlaku kecuali berkenaan dengan apa-apa perubahan dalam peruntukan pada masa akan datang .

Amano rizab hak-hak untuk menyemak, mengemaskini atau mengubah Dasar Privasinya pada bila-bila masa. Penggunaan Laman yang berterusan setelah Amano menyiarkan apa-apa pengubahsuaian pada Dasar Privasi di halaman ini akan menjadi pengakuan anda terhadap pengubah suaian dan persetujuan anda untuk mematuhi dan terikat dengan Dasar Privasi yang diubah atau dikemas kini.

Sekiranya Amano membuat semakan penting terhadap cara Amano mengumpulkan atau menggunakan Maklumat Peribadi anda di mana menggunakannya untuk tujuan yang anda masih belum setujui, Amano akan memberitahu anda mengenai perubahan tersebut dan, seperti yang berlaku, meminta persetujuan eksplisit anda.

Hubungi Amano

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, kebimbangan, aduan berkaitan dengan Amano dalam perkara urusan dasar privasi dan keselamatan peribadi data, anda boleh hubung secara bertulis beralamat kepada Amano di No. 12, Jalan Pengacara, U1/48, Temasya Industrial Park, 40150 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Last Updated: NOV 22, 2022
Privacy Policy   •   Terms of Use   •   SLA   •   FAQ   •   Contact Us  •   Refund Policy
Amano © 2024, All Rights Reserved